Vitale Canadese varkenshouderij

The Dutch Barn is gevestigd in Manitoba. Dit is op Atlantic Provinces (Québec) na de grootste ‘varkensprovincie’ van Canada. Vooral de graanproductie in het land, maakt het interessant om varkens te houden omdat dit zorgt voor gunstige voerprijzen.
Varkenshouderij is een vitaal onderdeel van de Canadese landbouw. Met een omzet van meer dan drie biljoen Canadese dollars (0,71 euro) beslaat het tien procent van alle landbouwinkomsten. Gesloten bedrijven met tweehonderd tot 250 zeugen komen er het meest voor.

Actuele prijzen
In Manitoba, waar The Dutch Barn is gevestigd werden in 2012 5,784,752 varkens geslacht. Voor actuele prijzen klik hier (http://hamsmarketing.ca/resources/market-information/ en https://www.westernhogexchange.com/. Rapportages over de kostprijs in Manitoba zijn hier (http://www.gov.mb.ca/agriculture/business-and-economics/financial-management/cost-of-production.html#pork) te vinden.
In 1984 introduceerde Canada een zeugen productiviteits- en management systeem. Hiermee werd de afgelopen drie jaar een verbetering in de zeugenproductiviteit gehaald van 11 procent, in concurrerende landen was dit 1 tot 2 procent.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer