Geen heffing PVV voor varkenssector

Zoals het er nu uitziet, hoeft de varkenssector in 2014 geen heffingen aan het Productschap Vee en Vlees (PVV) af te dragen. Reden is dat de reserves toereikend zijn om de afbouwfase van de PVV te financieren.
Vanaf 2014 worden de publieke taken van de product- en bedrijfsschappen door het Ministerie van Economische Zaken (EZ) uitgevoerd. De overige zaken worden privaat opgepakt. Nu blijkt dat EZ en de sectoren meer tijd nodig hebben om de overdracht goed te laten verlopen. Het gaat met name om de medefinanciering SDa voor een verantwoord antibioticagebruik in de dierhouderij, de basismonitoring diergezondheidszorg en praktijkonderzoek voor varkens en kalveren. Daarnaast zijn er nog verplichtingen uit het convenant Diergzondheidszorg dat pas eind 2014 afloopt.
 

Totale begroting van 7,8 miljoen
In andere branches zoals in de runder-, kalver, schapen- en geitensector zijn de reserves niet toereikend en worden wel heffingen opgelegd door het productschap. In totaal komt de begroting van het PVV uit op 7,8 miljoen euro. Door lagere lasten is dit ruim 7,7 miljoen minder dan voorheen.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer