VION verkoopt Duitse retailactiviteiten

VION heeft besloten de Duitse convenience-retailactiveiten te verkopen. "De productie van worst, schnitzels en gehaktballen maakt in de toekomst geen deel meer uit van de kernactiviteiten van VION", aldus David Müller-Elmau, Managing Director Convenience-Retail Duitsland.

Het verkoopproces voor zeven productielocaties, drie vleesmarkten, negen verscentra en 30 filialen met zo'n 1700 medewerkers start binnenkort. De verkoop maakt deel uit van het herstructureringsproces waarmee VION in april 2013 is begonnen. Het bedrijf wil weer de focus leggen op het slachten en de verdere vers vleesverwerking van varkens en runderen. In deze centrale kernactiviteiten wordt verder geïnvesteerd.

In dat kader worden de Foodservice Frozen Convenience-activiteiten met de bedrijven Salomon FoodWorld en Salomon Hitburger in Großostheim evenals FVZ Westwood voortgezet en uitgebouwd. Ook in de uitbreiding en modernisering van de productie van voorverpakt vers vlees op de locatie Großostheim worden miljoenen geïnvesteerd.

Het management van VION Food Duitsland heeft vanochtend, vrijdag, de medewerkers en ondernemingsraden op alle locaties over het besluit tot verkoop van deze convenience-retailactiviteiten geïnformeerd. David Müller-Elmau verklaarde tegenover de werknemers: "In onze gesprekken met mogelijke kopers zetten wij ons ervoor in dat locaties en arbeidsplaatsen behouden blijven.“ Naast de ca. 1300 eigen medewerkers werken er op de locaties iets meer dan 400 uitzendkrachten.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer