Brits varkensvlees waarschijnlijk Nederlands

Het varkensvlees dat de Britse supermarktketen Tesco verkocht als Brits komt waarschijnlijk uit Nederland. Dat kwam aan het licht doordat een BBC-journalist het vlees liet testen. Tesco zegt heel erg teleurgesteld te zijn over deze ontdekking. "Als we om Brits varkensvlees vragen, verwachten we Brits vlees", zegt het bedrijf. Het is niet duidelijk hoe het vlees als 'Brits' in de winkel kon komen.

Het vlees is getest in Duitsland. Uit de resultaten bleek dat er minder dan 1 procent kans is dat de twee karbonades echt uit Groot-Brittannië komen. De leveranciers zeggen allen dat het vlees dat ze leveren correct is gelabeld.

Britse supermarkten zetten steeds meer in op vlees uit eigen land. In Groot-Brittannië zijn zeugenboxen al heel lang verboden. De traceerbaarheid moet valse concurrentie voorkomen. Het paardenvleesschandaal heeft daarbij een handje geholpen. Honderden Britse foodbedrijven zeiden eerder dit jaar vlees uit het buitenland volledig traceerbaar te maken.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer