Afzet vochtrijke diervoeders daalt licht

De hoeveelheid vochtrijke voedermiddelen in het dagelijkse rantsoen van Nederlandse varkens was in 2012 ruim 2,95 miljoen ton. Dit was lager dan 2011 (3,1 miljoen ton).

De lagere afzet van tarwezetmeel en wei werd gecompenseerd door meer gebruik van tarwegistconcentraat en aardappelproducten. De belangrijkste producten voor de varkenshouderij blijven tarwezetmeel, aardappelstoomschillen, weiproducten en sinds 2009 tarwegistconcentraat.

Vorig jaar zijn in Nederland 5,4 miljoen ton vochtrijke veevoeders geleverd. De afzet is iets lager dan 2011. De totale hoeveelheid vochtrijke voedermiddelen komt overeen met circa 1,2 miljoen ton mengvoeders.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer