‘Trend dalen mengvoerprijzen zet door ‘

De prijs van het mengvoer zal de komende maanden nog verder naar beneden gaan. Dat vermoedt Harry Luesink, van het LEI. “De grondstofprijzen dalen en dan met name die van het graan. Dit wordt veroorzaakt door goede oogsten en de verwachting dat er nog meer gunstige oogsten aankomen.”
Begin dit jaar kostte tarwe nog 260 tot 270 euro. Inmiddels is dat 200 euro. “De prijzen voor september en oktober laten een verdere verlaging zien. En dit komt terug in de kosten voor de mengvoeders”, zegt Luesink. Tot hoe ver de prijs zal zakken, kan hij niet voorspellen. “Ik zie alleen dat de trend zich verder doorzet.”


Grootste daling
Uit de cijfers van het Landbouw Economisch Instituut blijkt dat de zeugenbrok dracht de grootste daling laat zien, zeker ten opzichte van die van de biggenkorrel. 
Voor de boerenbond in Deurne zijn de grondstofprijzen zelfs al een reden om tijdelijk over te gaan op een wekelijkse prijsstelling van het mengvoer. Commercieel directeur Ruud Michels: "Ten eerste willen wij de dalingen zo snel mogelijk aan onze klanten doorberekenen om daarmee hun liquiditeitspositie te ondersteunen. Daarnaast streven wij ernaar om de efficiëntie in de productie en logistiek optimaal te houden. "  

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer