De eerste hamburger gemaakt van in-vitro vlees wordt op 5 augustus geserveerd tijdens een groot congres in Londen. Het reageerbuisvlees is gekweekt in het laboratorium door de Nederlandse professor Mark Post. Volgens de wetenschapper kan in-vitro vlees voor een revolutie zorgen in de landbouw- en eetcultuur.
In-vitro is Latijn voor ‘in glas’. Door stamcellen te vermeerderen kan van één karkas miljoenen keren meer vlees gemaakt worden. De techniek staat nog in de kinderschoenen, het vervaardigen van het stukje kunstvlees dat in Londen wordt opgediend kostte meer dan een kwart miljoen euro.
Lees ook
Meest gelezen
Varkensaanbod lager, vleesproductie hoger
03-05-2024
'Zwarte krulstaarten in China'
02-05-2024
Blogs
'Zwarte krulstaarten in China'
02-05-2024
'Samen op weg naar de toekomst'
29-04-2024
'Eenheidsworst of juist meer variatie?'
25-04-2024
'Zien, en gezien worden'
22-04-2024
Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Loading