PRRS bestrijding

Er zijn diverse PRRS-vaccins op de markt. Een ding is zeker, geen enkele van de huidige vaccins is 100 procent effectief en kan voorkomen dat dieren geïnfecteerd raken, dat ongeboren biggen in de baarmoeder geïnfecteerd raken of dat de virusuitscheiding door besmette dieren volledig stopt. Wel vermindert de circulatie op het bedrijf door vaccinatie.

Een van de redenen dat vaccins niet volledig werkzaam zijn is dat het PRRS-virus voortdurend verandert. Zo bestaan er meerdere typen met daarbinnen weer meerdere varianten.

Bestrijding
Hoe is PRRS (her)besmetting dan tegen te gaan? Wanneer en hoe vaak kan je het beste enten? Doe je dat dat met een dode of levende entstof? Tijdens het symposium PRRS: ‘Off the road’ bespreken Twan Cruijsen van MSD, Martijn Steenaert van Boehringer Ingelheim en dierenartsen Rudolf Raymakers en Manon Houben wat de beste oties zijn. Wat gaat er goed en wat is er te winnen?

Aanbod komen onder meer de pilot PRRS-vrij in Noord Nederland, veterinaire ervaringen op bedrijven in het buitenland en de ervaringen met bestrijding van het virus in Nederland.

Het symposium "PRRS: Off the Road" vindt plaats op het bedrijfsterrein van Berdex Carrosseriebouw, Molenstraat 46 in Wanroij.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer