Bergen verzetten

In 2012 ben ik gegrepen door het fenomeen ‘BIG Challenge, veehouderij tegen kanker’. Toen heb ik de Alp zes keer bedwongen. Nu zijn we opnieuw met het gezin naar Frankrijk gekomen en fietsen we ook allemaal. Op woensdag 5 juni tijdens de Alp d’HuZus fiets ik samen met mijn kinderen omhoog om dan op de donderdag zelf mee te doen aan de ‘Zes’.

Via via ben ik vorig jaar gevraagd om met BIG Challenge mee te doen. Dit sprak met meteen aan, omdat ik de initiatiefnemer, Herman Houweling, persoonlijk kende. Ik kreeg van Hans Olijslagers de vraag ‘ja of ja?’ en wist eigenlijk niet goed waar ik aan begon. Dat merkte ik pas toen ik de informatie kreeg over het trainen en over het inzamelen van sponsorgeld. Ik had bijna 20 jaar niet gesport en moest ook met de sponsoracties flink aan de bak, maar ik heb er nooit spijt van gehad. Sterker nog, mijn motivatie is alleen maar groter geworden.

Twee drijfveren
‘Ik vind het belangrijk om de agrarische sector in een positief daglicht te zetten via BIG Challenge en er met zijn allen voor te gaan. De saamhorigheid tijdens Alpe d’HuZes is enorm. Je ziet hier ongelooflijke resultaten, mensen die boven zichzelf uitstijgen en bergen verzetten. Het zou mooi zijn dit in Nederland vast te houden’.

Anderzijds heb ik helaas in het afgelopen jaar van dichtbij ervaren hoe hard het nodig is om te strijden tegen kanker. Deze ziekte ontziet niets of niemand en treft ook heel jonge mensen. Dat geeft mijn deelname in 2013 een andere lading dan vorig jaar.

In 2013 ben ik actief in de Stuurgroep van Big Challenge, als teamcaptain van team 4 Varkens en help ik onder andere mee bij de BIG Challenge bocht (bocht 12). In deze bocht zorgen we op de koersdagen voor vlaggers, supporters en trekken we de aandacht met een groot opblaasvarken.

Trots!
Ik ben heel trots op mijn team, BIG Challenge Varkens 4, allemaal zetten ze zich voor de volle 100% in. We hebben met z’n 8-en een geweldig bedrag ingezameld (wel 72.000 euro!). Het leukst van onze activiteiten vond ik de Biggenrace die we organiseerden in Soest op Hemelvaartsdag, deze heeft veel positieve PR gebracht!

Wim Veldhuizen
Varkenshouder


 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer