Mest: kwestie van belangen

Het goed regelen van mestverwerking is in het belang van de hele varkenshouderij, maar komt vooralsnog niet voldoende van de grond. Dat komt omdat er nog teveel belangen door elkaar spelen.

Dat was de belangrijkste conclusie van de bijeenkomst over mest, die de redactie van Varkens op 20 maart organiseerde bij mestverwerker Kumac in Deurne. Samen met een aantal gasten kreeg de redactie van Varkens een rondleiding en presentatie over Kumac en het verwerkingssysteem. Daarnaast gaf Jan Pijnenburg van DLV Intensief Advies zijn visie op de materie en was er discussie over de ontwikkelingen op de mestmarkt en de toekomst van mestverwerking.

Deze bijeenkomst is voor de redactie het startpunt van het het thema Mest, waarover in mei een themanummer verschijnt. De komende tijd gaat de redactie aan de slag met de onderwerpen en vragen die uit de bijeenkomst zijn voortgekomen. Op die manier hopen we een praktijkgerichte invulling te kunnen geven aan dit thema.

Ook meedenken?

Varkens is er voor de varkenshouder en gaat graag op op pad om kennis te vergaderen die voor de varkenshouder van toegevoegde waarde is. Daarom horen we graag welke vragen bij u leven.

In juni staat het thema vruchtbaarheidsmanagement op de planning. De redactie organiseert daarvoor op donderdagochtend 18 april van 9.30 tot 12.30 uur te gast bij Varkens KI Nederland en TOPIGS in Vught. Daar zullen technisch specialisten zowel vanuit de zeugen- en als berenkant ingaan op technische aspecten die de reproductieresultaten beïnvloeden.

Heeft u vragen over dit onderwerp of wilt aanwezig zijn? Meld u dan via info@varkens.nl. Er kunnen maximaal 10 varkenshouders deelnemen.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    19° / 8°
    10 %
Meer weer