Veel aandacht voor welzijn in kraamhok

Varkenshouders die plannen hebben voor het bouwen van een nieuwe kraamstal, met innovatieve kraamhokken kunnen hun hart ophalen tijdens Eurotier 2012. Tijdens de vakbeurs, die van 13 tot en met 16 november plaatsvindt in Hannover, is 'welzijn in het kraamhok' een speciaal thema. Daar wordt een plein voor ingericht op de beursvloer.


Varkenshouders kunnen op dit plein zowel innovatieve systemen bekijken als oplossingen binnen conventionele systemen. Het themaplein in hal 11 is ruim 500 vierkante meter groot en laat verschillende opstellingen zien, waarbij aandacht is voor systemen met loslopende zeugen, maar ook innovaties in vloeruitvoeringen, voersystemen en gezondheidsmanagement. Experts op het gebied van zeugen- en biggenhuisvesting zijn aanwezig om vragen van bezoekers beantwoorden.


Naast het themaplein besteedt ook het Eurotier Pig Forum aandacht aan welzijn in het kraamhok. Op dit Pig Forum in hal 12 worden dagelijks lezingen gegeven door experts, over technische en economische aspecten van de varkenshouderij.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer