Bedrijven in beeld

De bedrijven in beeld van deze maand:

Zorg in de kraamstal
Sabine Grobbink houdt samen met haar man Tonnie 800 zeugen in het Drentse Bargercompascuum. Sabine neemt de dagelijkse zorg voor de kraamstal, de inseminatiestal en de dragende zeugen voor haar rekening. 

Kijken bij elkaar in de stal
Peter van den Brand en Heinz Derksen. Twee Brabantse varkenshouders met verschillende bedrijven. Peter met een familiebedrijf in Hoeven. Heinz met bedrijven op meerdere locaties in binnen- en buitenland met veel medewerkers. Ze keken op verzoek van Vakblad Varkens bij elkaar in de stal.

Drinkwatervaccinatie
Een goede darmgezondheid is volgens Erik Kroese noodzakelijk voor goede resultaten. Zijn vleesvarkens hadden echter last van diarree en de groeiresultaten waren wisselend. In goed overleg met zijn vaste vermeerderaar Bertus Grondman krijgen de biggen nu een vaccinatie tegen Ileïtis (PIA), waardoor de darmgezondheid nu wel goed is.

Biggen onder dak
Het overdekte biggennest. Jarenlang wilde de Nederlandse varkenshouder er niet aan. Het tij lijkt te keren. Prototypes van nieuwe kraamhokken gaan bijna allemaal uit van beschermde of afgedekte biggennesten. Het klimaat van biggen is anders dan dat van de zeug en het biggennest komt ten ten goede van zowel de biggen als de zeug.

Met een klik op de tussenkop komt u op bij de desbetreffende fotoreportages terrecht. 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer