VION sluit Druten

VION sluit de slachterij in Druten. De activiteiten gaan over naar VION Boxtel en VION Groenlo. De retailproductie wordt voor een groot deel geconcentreerd bij VION Retail Groenlo. Daarnaast past Encebe Vleeswaren vanwege de marktontwikkelingen zijn productie, assortiment en organisatie aan. De overcapaciteit van logistiek dienstverlener Distrifresh Boxtel wordt aangepast. De indirecte stafafdelingen worden afgestemd op de nieuwe productieorganisatie. Alle voorgenomen aanpassingen en investeringen bij elkaar opgeteld hebben naar verwachting gevolgen voor de werkgelegenheid van circa 340 eigen medewerkers.


VION Food Group heeft in de afgelopen maanden een intensieve heroriëntatie uitgevoerd op zijn meerjarenstrategie “Balancing the Future”. Aanleiding hiervoor was de resultaatontwikkeling in 2011 en de actuele economische vooruitzichten voor de komende jaren. Een van de conclusies is dat diverse maatregelen en investeringen versneld en versterkt worden uitgevoerd.


Het strategische plan van aanpak voor de drie thuismarkten van VION Food – Duitsland, Nederland en Verenigd Koninkrijk – is erop gericht effectiever en efficiënter te gaan werken. Doelstelling is om de productiviteit van de bedrijven verder omhoog te brengen, de kwaliteit van de producten eveneens te verhogen en de kosten te verlagen.

Lees ook

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer