Teller BIG Challenge bijna op 1 miljoen euro

BIG Challenge, veehouderij tegen kanker, heeft nu al bijna 1 miljoen euro ingezameld voor Alpe d’HuZes/KWF. De teller staat op 954.018 euro. De verwachting is dat dit bedrag op 6 en 7 juni, tijdens Alpe d’HuZes, nog flink groeit. Elke beklimming levert namelijk ook nog het nodige op.


De afgelopen maanden benaderden de 185 fietsers van BIG Challenge vele sponsors binnen en buiten de veehouderij en organiseerden ze een groot scala aan sponsoractiviteiten. Onder andere meerdere biggenraces, agrarische dienstenveilingen, Dag van het Varken en een koeschilderfestijn. Verder waren ze te vinden op evenementen als het Animal Event, diverse jaarmarkten en Koninginnemarkten.


Tijdens de Alpe d’HuZes-koersdagen 6 en 7 juni proberen de fietsers van BIG Challenge zo’n 700 keer de 21 bochten van Alpe d’Huez te bedwingen. Een sportieve prestatie die alleen mogelijk is met de motivatie iets voor een ander te willen betekenen.

De motivatie onder de fietsers is groot om van Alpe d’HuZes weer tot een groot succes te maken en greep te krijgen op de ziekte kanker. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen reden om mee te fietsen. De meesten hebben iemand op de ‘bagagedrager’ zitten tijdens de beklimmingen. Ouders, partners, vrienden, collega’s en zelfs kinderen die getroffen zijn door de ziekte kanker.


Daarnaast is BIG Challenge een geweldige manier voor de sector om aan een breed publiek de maatschappelijke betrokkenheid van de mensen in de varkenshouderij te tonen. En daarnaast is het een laagdrempelige manier om burgers kennis te laten maken met de sector.


 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer