Betalen voor Beter Leven Kenmerk

Bedrijven moeten sinds 1 april 2012 gaan betalen voor het voeren van het Beter Leven Kenmerk. Tot nu toe nam de Dierenbescherming alle kosten voor haar rekening. De vaste bedragen variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Slachterijen betalen bovendien 7 cent per Beter Leven-varken. De varkenshouders hoeven dit jaar nog niet te betalen, maar de Dierenbescherming sluit niet uit dat dit in 2013 gaat veranderen.


Uit onderzoek van Wakker Dier blijk dat het Beter Leven Kenmerk een opmars maakt in de supermarkten.  Het eerste kwartaal van 2012 waren er steeds meer vleesaanbiedingen met Beter Leven Sterren. Veel supermarkten hebben het varkensvlees zonder sterren vervangen door varkensvlees met één Beter Leven ster of gaan dat binnenkort doen.


De vraag lijkt inmiddels zelfs het aanbod te overtreffen. Geruchten over misbruik van het Beter Leven Kenmerk zijn er dan ook al. Heeft het Beter Leven Kenmerk een waterdicht controlesysteem? Dat is te lezen in het magazine van april.  

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer