Biggensterfte kan omlaag

De biggensterfte in de zoogperiode kan in de biologische varkenshouderij met 1,7 procent dalen. Het netwerk Vermindering biggensterfte in de biologische varkenshouderij heeft een flyer uitgebracht, waarin praktische aanbevelingen staan om de uitval te verminderen.

De uitval in de zoogperiode is op biologische bedrijven hoger dan in de gangbare varkenshouderij. Doel van het netwerk was in kaart te brengen wat biologische bedrijven doen om deze utival te verlagen en aan de hand van een vergelijking van 15 bedrijven praktische tips te verzamelen om de uitval terug te brengen. Het toepassen van de gevonden aanbevelingen leidde op de deelnemende bedrijven tot een daling van de uitval met 1,7 procent.

De aanbevelingen staan nu overzichtelijk in een flyer. Deze is in eerste instantie bedoeld voor de biologische houderij, maar bevat zeker ook interessante aandachtspunten en achtergronden voor gangbare varkenshouders.

Lees ook

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer