Kernfokbedrijf ten Pierik Rietmolen

Kernfokbedrijf ten Pierik Rietmolen is een no-nonsens gezinsbedrijf met hoge ambities in het fokken en gezond houden van varkens. 

luchtfoto Ten Pierik RietmolenHet bedrijf is klaar voor de eisen van 2013 en houdt 230 zeugen, 1000 opfok en 500 vleesvarkens. Middels de kernfokkerij draagt Ten Pierik Rietmolen bij aan het continu verbeteren van de ZZZZ lijn. Het genetisch niveau ligt circa 10% hoger dan het gemiddelde, dit staat tevens garant voor de beste kwaliteit TOPIGS-20 zeug.

Selectiebeleid en raszuivere fokkerij
Op het bedrijf worden alle geboren biggen gewogen en gecontroleerd op afwijkingen middels kernfokprotocol. Ons selectiebeleid is erop gericht dat elke zeug haar eigen biggen moet kunnen grootbrengen zonder kunstmatige ingrepen. Er vindt op het bedrijf 15% raszuivere fokkerij plaats voor eigen aanfok. De allerbeste beren uit deze raszuivere fokkerij worden geleverd aan K.I. Nederland.

Lage dierdagdoseringen
De uit te leveren opfokzeugen van 10 weken tot 7 maanden worden gedegen geselecteerd naar de wensen van de afnemers. Alle dieren zijn geënt volgens TOPIGS protocol en worden vervoerd met eigen transportmiddelen. Het bedrijf draait al jaren met lage dierdagdoseringen. Dit staat garant voor een prima gezondheid op het bedrijf. Op het bedrijf is een nieuwe opfokstal gebouwd met een zeer specifiek voersysteem voor opfokzeugen.

Fokbedrijf ten Pierik Rietmolen onderhoudt goede contacten met Fokbedrijf ten Pierik Diepenheim waar eveneens de TOPIGS-20 zeug geproduceerd wordt, maar dan vanuit de moederlijn NNNN. Fokbedrijf ten Pierik Rietmolen en Fokbedrijf ten Pierik Diepenheim staan u graag te woord over de mogelijkheden voor het leveren van de TOPIGS-20 zeug.

Bekijk de bedrijfsinformatie van ten Pierik Rietmolen op TOPIGS.nl.

U kunt een kijkje nemen in de nieuwe opfokzeugenstal op Bedrijf in Beeld.

Adres:
G.H. en G.J.H. ten Pierik
Oude Deldenseweg 9
7165 BG  RIETMOLEN
tel: 0545 294 980 (Gerrit ten Pierik)
mail: gtenpierik@planet.nl
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer