Alternatieve energie blijft populair

Ondanks mindere tijden zijn Nederlandse varkens- en pluimveehouders nog steeds geïnteresseerd in alternatieve energie. Vijftien tot twintig procent heeft plannen om op korte termijn te investeren in zonnepanelen. Dat is procentueel een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. De groep die daadwerkelijk al in één of meer alternatieve energiesystemen investeerde, blijft gestaag groeien.

Dit blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse HokdierScanner van AgriDirect, een telefonische inventarisatie onder Nederlandse varkens- en pluimveehouders. Hun werd onder andere gevraagd naar investeringsplannen voor alternatieve energiesystemen.

Zonnepanelen zijn in alle takken van de varkens- en pluimveehouderij het populairst als het gaat om alternatieve energie. Bij alle intensieve veehouders, met uitzondering van de leghennenhouders, zijn de investeringsplannen ten opzichte van vorig jaar gestegen. In de intensieve veehouderijsector blijven investeringsplannen voor biogasinstallaties en windmolens vrij stabiel. Zij blijven met enkele procenten achter bij de zonnepanelen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer