De essentie van een goede verzuimaanpak

Alles draait om contact en communicatie. Je kunt immers nog zoveel te vertellen hebben, maar als je niet naar buiten gaat, hoort niemand je. Goede ideeën of ervaringen deel je, en wel op zo’n manier dat iemand anders er iets aan heeft. Dat is ook de essentie van mijn werk als accountmanager bij verzekeraar Sazas.

Als verzuim- en inkomensspecialist is Sazas ruim vijftien jaar geleden opgericht door de agrarische en groene sector zelf. Wij beschikken dus over uitgebreide ervaring en specifieke kennis. Aan mij om dit met u te delen. Ik ben werkzaam in de regio Limburg en Noord Brabant. En juist in deze regio is de varkenssector goed vertegenwoordigd.

De komende tijd wil ik u informeren over verzekeren, preventie, verzuim en reïntegratie. Soms aan de hand van mijn eigen praktijkervaringen. Hopelijk krijgt u zo een beetje meer grip op het verzuim binnen uw bedrijf. En komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met me op. Mijn motto is dat er voor elk probleem een oplossing is. En vind ik die niet in mijn eentje, dan vind ik haar wel samen met mijn collega’s, de bedrijfsarts of de preventieadviseur. Onze lijnen, intern en binnen ons netwerk van samenwerkende partners, zijn zeer kort. Dus al die gebundelde expertise staat direct tot uw beschikking.

Het geeft mij altijd veel voldoening om iemand weer aan het werk te helpen of beter gezegd: te houden. Ik hoop dat ik u ook enthousiast kan maken om aan de slag te gaan met verzuim of beter gezegd: met verzuimpreventie. Het is pas echt winst als je kunt voorkomen dat een medewerker uitvalt. En dat kan al vrij eenvoudig. Wees gewoon betrokken en sta open voor signalen. Is een medewerker vaak en kort ziek? Is hij of zij negatief? Heeft iemand al lang last van zijn rug? Vraag er tijdig naar. Daarmee kunt u al een hoop voorkomen.

Betrokkenheid is overigens ook belangrijk als een medewerker al ziek is. Nodig hem of haar geregeld uit voor een kop koffie. Of ga langs. En blijf kijken of er werkzaamheden zijn die hij of zij nog wel kan doen. Elke dag minder verzuim is immers pure winst. Voor u, maar ook voor uw werknemer.

Dus ook hierbij geldt dat alles om contact en communicatie draait. Tussen u en uw werknemers, tussen u en ons, tussen u en de arbodienst. Dat is de essentie van een goede verzuimaanpak.

Eskil Fleuren
Accountmanager bij SAZAS.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer