Een geweldig visitekaartje voor de varkenshouderij!

Wat hebben we donderdag een prachtige dag gehad! Mijn persoonlijke uitdaging die dag ,om 6 keer de Alp te dwingen, heb ik met veel pijn en moeite volbracht. Die pakken ze mij niet meer af. Maar wat hebben we als Big Challenge team genoten. Van elkaar, van de supporters, van het evenement maar ook van de positieve aandacht voor de varkenshouderij. We sprongen er in het grote Alpe d’HuZes evenement op een positieve manier uit.

Het publiek was erg onder de indruk van zowel onze sportieve maar ook vooral onze positieve uitstraling als varkenssector. En dat werd gehonoreerd met leuke aanmoedigingen onderweg, leuke reacties bij de diverse andere activiteiten rondom Alpe d’HuZes en een daverend applaus bij onze gezamenlijke finish.

We hadden als Big Challenge deelnemers van te voren afgesproken om met zoveel mogelijk tegelijk bij de laatste beklimming over de finish te gaan. Deze laatste beklimming was een loodzware, unieke en prachtige ervaring. Als één blok hebben we de laatste klim gezamenlijk gemaakt. Sommige zaten er zowel conditioneel als emotioneel compleet doorheen en werden door andere renners letterlijk en figuurlijk mee omhoog geduwd met zgn Hermannetjes (duwtje in de rug).

Verder werden in de laatste rit de ervaringen van die dag met elkaar gedeeld. Fantastisch hoeveel emotie, pijn en blijdschap er dan boven komt. En wat een saamhorigheid. Want iedereen hielp elkaar en er was totaal geen sprake van onderlinge rivaliteit of profileringdrang.

Met zijn allen waren we er voor elkaar. En niet alleen de renners maar ook zeker de supporters en helpers. Het klapstuk van de dag was wel onze aankomst. Allemaal gekleed in een Varkens zijn Cool shirt kwamen we in een lange colonne over de finish.

Niet alleen indrukwekkend om te zien maar ook om de ontlading van positieve energie van het publiek richting de varkenssector mee te maken. Fantastisch, wat hebben we als varkenssector een geweldig visitekaartje afgegeven. Ik, en volgens mij al onze deelnemers en supporters, hadden dit voor geen goud willen missen.

Wyno Zwanenburg
Voorzitter NVV

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer