Een juweel

Het zit er op… Na een zeer inspirerende Alpe d’Huzes bijeenkomst op woensdagavond was iedereen extra gemotiveerd de hoge berg in Frankrijk te gaan beklimmen. En dat is gelukt.

Maar eerst wat info over deze bijzondere avond: naast verhalen vol emotie over mensen met de verschrikkelijke ziekte kanker was er prachtige muziek van Margriet Eshuys en Maarten Peeters. Er is ter plekke een live-versie opgenomen van het Alpe d’HuZes lied “Geef nooit op” . In een poging dit lied in de top 100 te krijgen doe ik hierbij een oproep aan iedereen om via I-tunes deze prachtige plaat te downloaden. De opbrengst (€ 0,99) gaat naar het goede doel.

Big Challenge en haar oprichter Herman Houweling – die helaas in 2010 aan kanker is overleden - werden in het zonnetje gezet door de oprichter van Alpe d’HuZes. Er werd namelijk bekend gemaakt dat drie versies Big Challenge (2009-2010-2011) meer dan 1 miljoen euro heeft opgeleverd. Er was een daverend applaus voor de varkenshouderij. Dit nieuws sierde zelfs de voorpagina van de Telegraaf op donderdag. De positieve spin-off van BigChallenge voor de varkenshouderij wordt jaar op jaar groter.

Nu naar het fietsen: om 2.30 uur loopt mijn wekker af. Douchen en ontbijten: Een boterham met hagelslag gevolgd door twee borden spaghetti. Energie om de berg te bedwingen. Om 3.30 uur zoeven we met honderden fietsers in het pikkendonker een met herdenkingskaarsen verlichte berg af. Erg indrukwekkend. Om 5:00 uur starten we met 4.500 fietsers vanuit de dorpsstraat en gaan op weg naar de fenomenale alp.

Maanden van trainingswerk kan eindelijk in de praktijk worden gebracht. Vijftien kilometer klimmen met een hoogteverschil van twaalfhonderd meter en dat zo vaak mogelijk op 1 dag. Om kwart over zes had ik de bult al voor de eerste keer bedwongen. Om half vijf ’s middags was ik voor de vierde keer binnen. Na hevige krampen in een warm bad heb ik besloten niet voor een vijfde keer te gaan, maar voor u deze blog te gaan schrijven. Bijna het hele team van BigChallenge kwam in de live uitzending van de NOS in beeld bij binnenkomst.

De opbrengst voor 2011 van BigChallenge: meer dan 6 ton! De hele actie Alpe d’HuZes 2011 bracht dit jaar het astronomische bedrag op van 20,1 miljoen euro. Dit geld gaat zeker bijdragen aan het onderzoek om de dodelijke ziekte kanker om te turnen in een chronische ziekte. Alle Sponsoren: BEDANKT.

Big Challenge is een juweel voor KWF én de varkenshouderij, die elk jaar meer glans begint te krijgen. Laten we dit met zijn allen koesteren.

Hans Olijslagers
Directeur TOPIGS Nederland

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer