Piekbelasting bij K.I. aangepakt

Varkens K.I. Nederland wil het uitleveren van sperma aanpassen om de enorme piekbelasting bij de K.I. Stations op maandag te verminderen. Op de eerste dag van de week wordt 60 procent van het sperma afgezet. Deze piekbelasting legt een grote druk op de organisatie en heeft gevolgen voor de bedrijfszekerheid.


Zeugenhouders kunnen in de nieuwe situatie op zaterdag sperma bestellen, dat dezelfde dag wordt uitgeleverd. Voordeel voor de zeugenhouders is dat zij op maandag niet meer hoeven te wachten tot de koerier is geweest. Op maandag kan in het nieuwe systeem tot 10.00 uur worden besteld, een uur langer dan nu het geval is. Dit sperma wordt dan in de loop van maandag bezorgd.


De nieuwe werkwijze is mogelijk omdat het sperma bij de juiste opslag zonder problemen drie dagen bewaard kan worden. De voordelen zijn legio. Zeugenhouders zijn flexibeler in hun werkplanning omdat het sperma eerder aanwezig is. Bovendien hebben calamiteiten bij de verwerking of het transport minder gevolgen voor de bedrijven. De bedrijfszekerheid neemt toe. Varkens K.I. Nederland kan met deze werkwijze de beren beter benutten en kosten besparen. De aanpassing gaat dit najaar in.


 

Blogs

Let's talk about EU Pork Vandaag, 08:30
Das Speckdorf 30-07-2020
Chapeau jongedames 27-07-2020
Vakantieperikelen 23-07-2020

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer