Een mooie innovatieve varkensstal

In zes provincies werken teams de komende maanden aan betaalbare ontwerpen voor varkensstallen die kunnen concurreren met standaardstallen. De teams bestaan uit een varkenshouder met bouwplannen, een adviseur van een stallenbouwer, een architect en een landschapsarchitect.

De zes ontwerpen worden beoordeeld door een zes leden tellende beoordelingscommissie onder voorzitterschap van Yttje Feddes, Rijksadviseur voor het Landschap. Ook Annechien ten Have (LTO) en Onno van Eijk (WUR) zijn lid van deze commissie.

Het winnende ontwerp ontvangt een subsidie van € 25.000 om het plan verder uit te werken. Voorwaarde is wel dat er een ondernemer is die het plan wil uitvoeren. Alle ontwerpen worden aan het eind van het project gebundeld.

De deelnemende provincies zijn Noord-Brabant, Overijssel, Limburg, Gelderland, Noord-Holland en Utrecht. Het project is een initiatief van de Rijksadviseur voor het Landschap en de regiegroep van de Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij.

Meer informatie over het plan vindt in het projectplan.

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer