MSD+Animal+Health+stapt+in+cameratechnologie
Nieuws
© NVWA/YouTube

MSD Animal Health stapt in cameratechnologie

MSD Animal Health beweegt zich op de markt van het monitoren van vee. Onlangs is een strategische samenwerking aangegaan met FarmSee, een pionier op het gebied van cameratechnologie voor het monitoren en optimaliseren van de varkensproductie.

MSD Animal Health gaat samen met het Israëlische FarmSee werken aan een monitoringsplatform voor varkens. Met de op kunstmatige intelligentie gebaseerde weegtechnologie via camera's wordt eerst gefocust op het continu monitoren van het individuele diergewicht. Dat is van cruciaal belang voor het volgen van het groeipatroon van varkens. FarmSee is van plan zijn technologie uit te breiden met aanvullende inzichten in gedrag, gezondheid en voeding, meldt PRNewswire.

Door de samenwerking met wereldspeler MSD Animal Health krijgt FarmSee meer ontwikkelingskansen om varkenshouders te ondersteunen met datagestuurde optimalisatie van de varkensproductie. Ook gaat de op kunstmatige intelligentie gebaseerde cameratechnologie een rol spelen bij het kunnen garanderen van de diergezondheid en het welzijn van varkens. Als een dier bijvoorbeeld niet vaak genoeg in het bereik van de camera bij de voerplek verschijnt, kan dat duiden op ziekte of uitval en krijgt een varkenshouder een signaal.

Positieve impact

MSD Animal Health kijkt uit naar de groei en ontwikkeling van deze geavanceerde monitoringstechnologie voor varkens. FarmSee wordt geïntegreerd in het pakket van identificatie-, monitoring- en traceerbaarheidsoplossingen voor diergezondheid. Op deze manier wil de farmaceut wereldwijd een positieve impact hebben op de gezondheid van varkens en het dierenwelzijn.

In april 2022 nam MSD Animal Health Allflex Livestock Intelligence over, wereldleider in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de levering van apparaten voor identificatie en monitoring van vooral runderen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer