Daling+van+wereldwijde+varkensvleesproductie+verwacht
Nieuws
© Henk Riswick

Daling van wereldwijde varkensvleesproductie verwacht

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) houdt voor dit jaar rekening met een mondiale daling van de varkensvleesproductie van 0,9 procent. Aan de vraagzijde wordt een daling van 0,6 procent verwacht. Dat blijkt uit de laatste kwartaalraming van het ministerie.

De Amerikaanse experts verwachten dat de wereldwijde varkensvleesproductie met 0,9 procent daalt tot 114,2 miljoen ton. Dalingen in China (-3 procent), de Europese Unie (-2,1 procent) en Brazilië (-3,1 procent) zijn de belangrijkste reden voor de achteruitgang. Het aandeel van China in de wereldproductie daalt in 2024 naar verwachting tot 48 procent. Voor de Verenigde Staten rekent het USDA met een productiestijging van 2,4 procent.

Aan de vraagzijde verwacht het landbouwministerie dat de consumptie dit jaar met 0,6 procent daalt naar 113,8 miljoen ton. Ook als het gaat om de vraag worden dalingen voorzien in China (-2,4 procent) en de Europese Unie (-0,9 procent). Stijgingen zijn er voor Brazilië (+3,7 procent) en de Verenigde Staten (+2,6 procent).

Meer buitenlandse handel

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw rekent verder met een stijgende internationale handel in varkensvlees (+5,4 procent) De mondiale export van varkensvlees naar China stijgt dit jaar naar verwachting met 16,9 procent tot 2,25 miljoen ton. De export naar Japan plust met 2,1 procent naar 1,45 miljoen ton. De import van Zuid-Korea schat het USDA voor 2024 in op 705.000 ton (+6,8 procent) en die van de Filipijnen op 450.000 ton (+9,8 procent).

Sinds vorig jaar is de levering van Duits varkensvlees aan Zuid-Korea weer mogelijk. Dit na een lockdown als gevolg van de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in 2021. Duitsland onderhandelt momenteel over een regionaliseringsovereenkomst met de Filipijnen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer