%27Een+lekker+stukje+vlees%3F%27
Blog
© Jos Thelosen

'Een lekker stukje vlees?'

Zon, historische gebouwen en bovenal heerlijk eten. Een tijdje geleden was ik samen met mijn moeder op stedentrip naar Athene. En hoewel je op vakantie even niet aan werk hoeft te denken, kan ik het niet laten om iets wat met de veehouderij te maken heeft te bezoeken.

Al een aantal keer waren mijn moeder ik langs de markthallen van Athene gelopen. Bah, wat een vislucht komt daarvandaan. Elke avond werd de straat schoongespoten om de scherpe randjes van de geur te halen. Hoewel de lucht niet heel aantrekkelijk was, vind ik het altijd leuk om langs kraampjes vol met kruiden, noten, vis en natuurlijk vlees te struinen.

's Ochtends vroeg vertrokken we naar de hallen. Hoewel het vakantieseizoen nog lang niet begonnen was, liep er volk genoeg. De markthallen, een toeristische trekpleister, bleek alles behalve toeristisch ingericht te zijn. Leuk, want zo krijg je echt iets van de cultuur mee! Tientallen varkenskoppen in kratten, ingewanden die aan haken hingen en vlees dat op een niet al te schone plek werd gesneden. Ja, hygiëne was ver te zoeken. Het was een bijzonder gezicht. Veel lokalen haalden hier hun boodschappen, maar ik stond niet echt te popelen om hier een stukje vlees te kopen. Toch genoot ik 's avonds weer van een heerlijke souvlaki, wie weet wel gemaakt van vlees uit de markthallen. Het smaakte er niet minder om.

Eigenlijk bijzonder dat als we in Nederland zijn we kijken naar de herkomst van het vlees, maar zodra we op vakantie zijn de teugels vaak laten vieren.

Quinten van Ooijen
Eigenaar van Buitengewoon Content

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer