Varkens+hoger+gewaardeerd+in+Landelijke+Landbouwnormen+2022
Nieuws
© Twan Wiermans

Varkens hoger gewaardeerd in Landelijke Landbouwnormen 2022

De Belastingdienst heeft de Landelijke Landbouwnormen 2022 gepubliceerd. De belangrijkste veranderingen zijn de fors hogere waardering van het vee door de hogere voerkosten. Ook de extreem hoge energieprijzen hebben invloed op de normbedragen.

De Landelijke Landbouwnormen zijn normbedragen die door agrarisch ondernemers of hun fiscale adviseurs bij de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting moeten worden gebruikt. De normen dragen bij aan vereenvoudiging van de fiscale aangifte en minder kosten voor agrarisch ondernemers.

De agrarische sector heeft als enige sector in Nederland deze afspraken met de Belastingdienst. De landbouwnormen zorgen voor een uniforme uitleg over de hoogte van kosten, waarde van dieren of te hanteren afschrijvingspercentages in de fiscale aangifte. Discussies over en het onderbouwen van de waarde van bijvoorbeeld een koe, varken of fruitopstanden of afschrijving van landbouwmachines worden daarmee voorkomen.

Aan het overleg namen vertegenwoordigers deel van LTO Nederland, SRA, de Vereniging van accountants- en belastingadviesbureaus VLB, De Taak, het ministerie van Financiën en de Belastingdienst.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer