Damesstudieclub+Miss+Piggy+wil+uitbreiden
Nieuws
© Vitelia

Damesstudieclub Miss Piggy wil uitbreiden

Vrouwen zijn onmisbaar bij innovaties in de varkenshouderij, stelt diervoedercoöperatie Vitelia. Menig vrouw heeft een prominente rol in de bedrijfsvoering van varkenshouderijen. Om kennis te delen, is damesstudieclub 'Miss Piggy' opgericht. Hun bijeenkomsten zijn inspirerend, maar er kunnen nog wel wat dames bij.

Vitelia Voeders participeert actief in kennisbijeenkomsten voor vrouwen die actief zijn in de varkenshouderij. Doel ervan is het bieden van veel nieuwe inzichten die toepasbaar zijn in de praktijk. Het damesgezelschap vormt een eigen studieclub met de toepasselijke naam 'Miss-Piggy' en wordt begeleid door Daphne Vliegen.

Onlangs organiseerde de studieclub haar tweede bijeenkomst van dit seizoen met als gastspreker Anita Hoofs. De onderzoekster dierenwelzijn bij Wageningen University & Research ging in op het houden van varkens met lange staarten. Kennis op het gebied van bijtgedrag bij varkens wordt volgens Hoofs steeds belangrijker, zeker als er in 2030 een verbod op het couperen van staarten komt.

Hoofs besprak de aanleidingen van bijtgedrag bij varkens en vertaalde deze naar de praktijk door middel van foto's en video's. Ze liet zien hoe bijtgedrag is te herkennen en te voorkomen. Als afsluiter van de avond werden de studieclubdames meegenomen in een gedeelte van de Welzijnscheck varkens.

Extra dames welkom

De huidige studieclubleden zijn dames uit Limburg en Noord-Brabant die affiniteit hebben met varkens en de varkenshouderij. Vliegen geeft aan dat er nog ruimte is voor nieuwe enthousiaste deelneemsters. Dames die het interessant vinden om samen actuele thema's in de varkenshouderij bij de kop te pakken, zijn welkom bij 'Miss Piggy'. Stuur een mail naar: daphnevliegen@vitelia.nl.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer