%27Varkentje+nog+niet+helemaal+gewassen%27
Blog
© Jos Thelosen

'Varkentje nog niet helemaal gewassen'

Na vier jaar met veel plezier de opleiding dier- en veehouderij op de HAS in Den Bosch te hebben gevolgd, mag ik zeggen: ik ben geslaagd. En waar deuren sluiten, openen nieuwe...

Met veel plezier blik ik terug op mijn studententijd bij de HAS. Waar ik eigenlijk kwam voor de paarden, merkte ik al snel dat de veehouderij mij ook erg aansprak. Een sector waar ik bijna niets van wist, maar oh zo interessant. Koeien, geiten, schapen, pluimvee en natuurlijk varkens. De keuze in welke diersoort ik mij wilde specialiseren, vond ik moeilijk. Gezondheid, jonge dieren en voeding spraken mij aan.

Na overleg met mijn coach leek de intensieve richting een goede keuze. Nog een sprong in het diepe; waar ik stage had gelopen op een melkvee- en pluimveebedrijf en projecten had gedaan op het gebied van koeien, had ik naast de colleges op school nog niets over en met varkens gedaan. Ik was zelfs nog nooit op een varkensbedrijf geweest.

Al snel bleek de intensieve richting een goede keuze. Ik voelde me hier op mijn plek, bezocht veel interessante en mooie bedrijven en deed interessante projecten. Ook tijdens mijn stage bij toen nog varkens.nl groeide mijn interesse in de varkenshouderij en in het redactionele werk. Maar later kwam ik erachter dat ik één ding miste: variatie in diersoorten. Want waar ik varkens interessant vind, trekken andere veesoorten mij ook aan.

Gelukkig vond ik snel een oplossing: een eigen contentbureau opstarten voor de dier- en veehouderij. Dat bevalt me goed. De combinatie van de verschillende diersoorten zorgt voor creatieve ideeën en nieuwe invalshoeken. Want concepten uit bijvoorbeeld de melkveehouderij kunnen ook interessant zijn voor varkenshouders en andersom idem dito.

Ik kijk er dan ook naar uit om nog meer interessante bedrijven te bezoeken, hier mooie artikelen over te schrijven en mijn ervaringen in de blogs voor varkens.nl te delen. Want hoewel ik klaar ben met mijn studie, ben ik nog lang niet uitgeleerd. Het varkentje is dus toch nog niet helemaal gewassen.

Quinten van Ooijen
Freelancer, fotograaf en dierenliefhebber

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  5 %
 • Zondag
  13° / 9°
  15 %
 • Maandag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer