Voervolume+ForFarmers+daalde+7%2C3+procent
Nieuws
© Varkens Archief

Voervolume ForFarmers daalde 7,3 procent

De omzet in voervolume bij ForFarmers is in het eerste kwartaal van 2022 met 7,3 procent gedaald. Het mengvoervolume nam met 8,2 procent af en de grootste afzetdaling vond plaats in de varkenssector. De winst is 47 procent lager dan in kwartaal 1 van 2021, meldt de diervoederproducent in het kwartaalbericht.

De krimp van de varkensstapel als gevolg van de ‘warme sanering’ zorgde in Nederland voor een afzetdaling. In het Verenigd Koninkrijk zorgde het niet voortzetten van de relatie met een grote varkensklant voor een dalende voeromzet.

In Duitsland stopte een fors aantal varkenshouders vanwege de extreem lage varkensprijzen. Een overaanbod van Duitse varkens is ontstaan als gevolg van het exportverbod van varkensvleesproducten naar met name China. Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen op Duits grondgebied zorgt voor onrust en vormt een bedreiging van de commerciële varkenshouderij.

Stijgend varkensvoervolume in Polen

ForFarmers boekte wel een voeromzetstijging in Polen. De introductie van het Ultra-varkensvoerconcept heeft daaraan bijgedragen.

ForFarmers blijft perspectief bieden voor varkenshouders die het op dit moment moeilijk hebben. De aanzienlijke kennis en ervaring in het toepassen van reststromen als ingrediënt in het varkensvoer is daarbij een sterke troef. Hiermee worden varkenshouders geholpen in het verlagen van hun kostprijs en wordt de verdere verduurzaming van de varkenshouderij ondersteund.

Onduidelijkheid geeft onrust

Zorgpunten zijn de onduidelijkheid over de stikstofregelgeving in Nederland en de onrust bij veehouders en in de markt door de oorlog in Oekraïne. Dat zijn ingrijpende zaken die impact hebben op de ontwikkeling veehouderij.

De algemene verwachting is dat het aantal dieren in de komende jaren licht zal dalen als gevolg van de reeds genomen en nog te nemen milieu- en dierenwelzijnsregels. Toch ziet ForFarmers kansen in duurzame en innovatieve oplossingen om onder meer het stikstofdossier op een kostenefficiëntere manier op te lossen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer