Minder+varkens+geslacht+in+Duitsland
Nieuws
© Henk Riswick

Minder varkens geslacht in Duitsland

Duitse slachthuizen hebben in januari en februari ongeveer 9 procent minder varkens geslacht dan in de eerste twee maanden van 2021. Dat meldt het Duitse statistiekbureau Destatis.

Door een beperkt aanbod van vleesvarkens in Duitsland is de vleesproductie flink gekrompen. Volgens Destatis werden in januari en februari in heel Duitsland in totaal 7,93 miljoen varkens aan de haak geslagen. De varkensvleesproductie daalde met 11,2 procent tot 757.210 ton, doordat het slachtgewicht per varken met 2,3 kilo afnam tot 95,5 kilo. Begin 2021 kwamen de dieren door de achterstand in de slachtingen met vertraging bij de slachterij aan en waren daardoor gemiddeld zwaarder.

Er worden steeds minder buitenlandse varkens geslacht in Duitsland. In de eerste twee maanden van 2022 zijn 166.320 dieren uit andere landen geleverd aan Duitse slachthuizen. Dat was bijna 14 procent minder dan in dezelfde periode in 2021. In januari en februari 2020 werden in Duitsland nog bijna 530.000 buitenlandse varkens geslacht.


Marktanalisten verwachten dat ook de komende maanden het aantal slachtingen van varkens in Duitsland ruim onder het niveau van vorig jaar blijft.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer