Ceva+Sant%C3%A9+Animale+lanceert+nieuw+combinatievaccin+tegen+geboortediarree
Nieuws
© Ceva Santé Animale

Ceva Santé Animale lanceert nieuw combinatievaccin tegen geboortediarree

Ceva Santé Animale komt met een nieuw combinatievaccin voor gelten en zeugen: Enteroporc Coli AC. Het beschermt tegen Clostridium perfringens type C en E. coli en zorgt er via biestantistoffen tegelijkertijd voor dat biggen zijn beschermd tegen neonatale diarree.

Varkenshouders die nu vaccineren tegen Clostridium perfringens type C en E. coli kunnen met Enteroporc Coli AC hun biggen bijkomend beschermen tegen Clostridium perfringens type A geboortediarree, zonder bijkomende injecties.

Waar varkenshouders tot nu twee vaccins moesten toedienen, kunnen ze het vanaf nu met één vaccin af. Deze reductie van het aantal injecties zorgt ook voor een beter dierenwelzijn.

Diarree in het kraamhok wordt vaak veroorzaakt door een samenspel van factoren, waaronder de interactie tussen verschillende ziekteverwekkers. Door biggen ook tegen Clostridium perfringens type A te beschermen, kan het risico op diarree in het kraamhok nog meer worden beperkt, meldt de producent.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer