Insect+Experience+Centre+ontvangt+subsidie
Nieuws
© NVWA

Insect Experience Centre ontvangt subsidie

Een subsidie van 442.000 euro voor de ontwikkeling van een geautomatiseerd insectenkweeksysteem ontvangt het Insect Experience Centre in het Gelderse Barnveld. De aanvraag voor subsidie bij de Regio Deal Foodvalley is begeleid door Shared Facility Finder.

Bij de subsidieaanvraag van het Insect Experience Centre adviseerde Shared Facility Finder, een initiatief van Foodvalley NL en Wageningen University & Research, potentiële partners en mede-investeerders. Verder bracht het de financieringsmogelijkheden in kaart.

'Ons doel is om het gebruik van betaalbare insecteneiwitten in de voeding van dieren mogelijk te maken', meldt Eltjo Bethlehem, programmamanager Insect Experience Centre. 'Vanuit zakelijk oogpunt willen we met het Insect Experience Centre innovaties sneller op de markt brengen en kennis uitwisselen met onze partners. Het advies van Shared Facility Finder en deze financiering helpt ons hierbij.'

Het insectenkweeksysteem draagt bij aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. 'We zijn er trots op dat we de oprichters hebben kunnen helpen bij de subsidieaanvraag', zegt Petra Roubos, Lead Shared Facilities Foodvalley NL. Bijkomend voordeel van het insectenkweeksysteem, dat door Insect Experience Centre wordt ontwikkeld, is dat deze faciliteit op termijn ook door andere ondernemers gebruikt kan worden.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer