JBS+neemt+kweekvleesproducent+Bio+Tech+Foods+over
Nieuws
© Nick Lin-Hi

JBS neemt kweekvleesproducent Bio Tech Foods over

JBS wordt grootaandeelhouder van de Spaanse kweekvleesproducent Bio Tech Foods. De Braziliaanse vleesverwerker wil op die manier de productiekosten van kweekvlees verlagen en zo de marktontwikkeling ervan versnellen.

JBS is het grootste vleesbedrijf ter wereld en stapt nu ook in de productie van kweekvlees. Tegelijk met de overname van het Spaanse Bio Tech Foods maakte JBS bekend ook in Brazilië een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor kweekvlees te beginnen. JBS trekt voor beide projecten in totaal 89 miljoen euro uit.

BioTech Foods is opgericht in 2017. Het bedrijf exploiteert een proeffabriek in San Sebastián, maar bouwt een nieuwe productiefaciliteit. Daar wordt vanaf medio 2024 commercieel kweekvlees geproduceerd. JBS wordt meerderheidsaandeelhouder van Bio Tech Foods.

Verwerkingscapaciteit

De deal stelt beide bedrijven in staat hun krachten te bundelen en de marktontwikkeling te versnellen. JBS krijgt toegang tot de technologie en eiwitproductie van BioTech Foods, dat zelf gebruik kan maken van de industriële verwerkingscapaciteit, marketingstructuur en wereldwijde verkoopkanalen van JBS.

Het doel is om producten als hamburgers, steaks, worstproducten of gehaktballen te produceren van dezelfde kwaliteit, veiligheid, smaak en textuur als conventionele vleesproducten. De technologie heeft het potentieel om eiwitten te produceren, niet alleen van runderen, maar ook van kippen, varkens en vissen.

Volgens JBS zal het nieuwe onderzoekscentrum, dat in 2022 in Brazilië in gebruik wordt genomen, de ontwikkelingen in Europa versterken. Doel is dat daar nieuwe technieken worden ontwikkeld die de productie en afzet van kweekvlees bevorderen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer