Belgische+Makro+verkoopt+halve+varkens
© Henk Riswick

Belgische Makro verkoopt halve varkens

Makro België gaat deze maand een half varken verkopen. De supermarktketen verwacht dat klanten als gevolg van de inflatie in de supermarkt graag grote hoeveelheden vlees willen inslaan tegen een scherpe prijs. Eerder bood de supermarkt ook al een halve koe aan.

Dat meldt vilt.be. Wie zijn halve varken bestelt, kan die enkele dagen later ophalen op de versafdeling in de winkel. Het pakket van 33 kilo bestaat uit 10 verschillende soorten vlees, waarbij gehakt met 13 kilo een behoorlijk deel van dit pakket uitmaakt. Daarnaast zijn er onder meer vleesribbetjes, hespengebraad, stoofvleesgebraad en buikspek. Alles is vacuüm verpakt, het pakket kost 5,99 euro per kilo. Ook worden kleinere pakketten aangeboden.

Traditie terug

Volgens een woordvoerder van Makro komen veel klanten naar de winkel om stevige hoeveelheden in te slaan, mensen komen niet voor bijvoorbeeld één fles shampoo. Hij verwacht dat begin volgend jaar veel prijzen in supermarkten zullen stijgen: 'Als je met een paar buren iets afspreekt, kun je je voordeel met deze aanbieding doen. En je brengt een mooie traditie van vroeger terug waarbij mensen een heel dier onder elkaar verdeelden.'

Eerder dit jaar verkocht Makro halve koeien, met een gewicht van 180 kilo. Dit pakket werd toen in totaal 30 keer verkocht. De afzet van kleinere pakketten van 10 kilo verliep zelfs nog vlotter.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer