Toekomstdebat+als+aftrap+van+Dutch+Pork+Expo
Nieuws
© Jos Thelosen

Toekomstdebat als aftrap van Dutch Pork Expo

Na een 'vakbeursloos' jaar kan de tweede editie van Dutch Pork Expo eindelijk wel doorgang vinden. Op dinsdag 12 en woensdag 13 oktober vinden twee beursdagen plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Een debat over de toekomst van de varkenshouderij vormt de aftrap.

De voorbereidingen voor Dutch Pork Expo (DPE) zijn in volle gang. Het is het enige vakevent in Nederland dat zich heeft toegelegd op de varkenssector. Naast een goedgevulde beursvloer met exposanten op het gebied van onder andere voer en voeradditieven, diergezondheid, stalinrichting en automatisering is er in Den Bosch ook een compact en kwalitatief kennisprogramma.

Het kennisprogramma bestaat onder meer uit een debat over de toekomst van de varkenshouderij. Hoofdredacteur Esther de Snoo van onder andere Nieuwe Oogst gaat dinsdag 12 oktober in gesprek met beleidmakers, varkenshouders en andere kenners uit diverse disciplines van de varkenssector. Centraal in het debat staat de vraag waar de Nederlandse varkenshouderij staat in 2030.

Ontwikkelrichting

'Veranderingen gaan snel en de hamvraag is waar de sector zich naar toe ontwikkelt?', geeft De Snoo aan. 'En wat heeft een ondernemer nodig om over een kleine tien jaar nog varkenshouder te kunnen zijn. Transparantie op basis van data zal een van de voorwaarden zijn, terwijl technieken en smart farming een grote rol gaan spelen.'

Op dag twee vindt tussen 12 en 14 uur het symposium 'Smart Animal Farming: slim en rendabel naar emissieloze landbouw' plaats. De nadruk ligt die dag op het slim combineren van hightech en lowtech. Thema's zijn : precisiebemesting, sluiten van mineralenkringlopen, slimme emissiereductie in de stal, verwaarding reststromen, precisievoeding en actualiteiten rondom het gebruik van insecten (veevoer en vliegenbestrijding).

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer