Voergroep+Zuid+zet+duurzaamheidskenmerken+varkensvoer+op+label
Nieuws
© Twan Wiermans

Voergroep Zuid zet duurzaamheidskenmerken varkensvoer op label

De CO2-footprint, het aandeel circulaire grondstoffen en het aandeel Europese grondstoffen voor alle varkensvoeders, vermeldt Voergroep Zuid op de voerlabels. Daarmee is het de eerste Nederlandse voerproducent die dit doet.

Volgens Voergroep Zuid hebben steeds meer vleesverwerkers en retailers de wens om de duurzaamheid van varkensvlees inzichtelijk te maken voor de consument. Dat sluit aan bij de in het Klimaatakkoord gemaakte afspraken dat alle voedingsmiddelen uiterlijk 2025 een CO2-footprint meekrijgen.

Uit berekeningen blijkt dat varkensvoeders van Voergroep Zuid gemiddeld een CO2-footprint hebben van 1.025 kilo CO2-equivalenten/ton voer. En dat ze verder voor 20 procent bestaan uit circulaire grondstoffen en 81 procent van die grondstoffen komt uit Europa.

Duurzaam varkensvlees

Nederlands varkensvlees heeft een gemiddelde CO2-footprint van ongeveer 3,7 kilo CO2-equivalenten per kilo product (Blonk, 2010). Het ligt daarmee beduidend lager dan de footprint van varkensvlees in de rest van de wereld: 6,1 kilo CO2-equivalenten per kilo product. 'Nergens in de wereld wordt er zo duurzaam varkensvlees geproduceerd als in Nederland en daar mogen we best trots op zijn', reageert Mathee Kamp van Voergroep Zuid.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  85 %
Meer weer