Veehouders+maken+kans+op+Deltaplan+Awards+Dierenbescherming
Nieuws
© Twan Wiermans

Veehouders maken kans op Deltaplan Awards Dierenbescherming

Boeren die met hun bedrijf een innovatieve bijdrage leveren aan een diergerichte, duurzame veehouderij, kunnen zich kandidaat stellen voor de Deltaplan Veehouderij Awards 2021. De Dierenbescherming reikt deze nieuwe prijs op 6 juli voor het eerst uit aan vier koplopers.

De Dierenbescherming wil met het Deltaplan Veehouderij, dat vorig jaar is gepresenteerd, binnen dertig jaar een veehouderij realiseren die zich richt op kwaliteitsproductie voor eigen consumptie en een markt in Noordwest-Europa. Dat moet gebeuren in korte ketens met sterkere, robuuste dieren die beter bestand zijn tegen ziekten.

Volgens het deltaplan moeten boeren een goede prijs krijgen die de minder vlees etende consument betaalt. Het vee wordt in de toekomstvisie van de Dierenbescherming gehouden in 'diergericht' ontworpen stallen die uitgaan van de behoeften van het dier.

Vier paden

In het Deltaplan Veehouderij beschrijft de Dierenbescherming vier transitiepaden. De awards worden toegekend aan koplopers op deze paden. Het eerste pad gaat over een diervriendelijkere veehouderij als onderdeel van totale verduurzaming. Het tweede pad beschrijft een consumptiepatroon dat meer plantaardig is en waarbij een faire prijs wordt betaald voor dierlijke producten. Het derde pad gaat over samenwerking in korte vaste ketens en het vierde betreft de kwaliteitsproductie voor een zelfvoorzienende regio.

Per transitiepad van het deltaplan kiest een vakjury uit alle inzendingen drie genomineerden en vervolgens één winnaar. Om in aanmerking te komen voor een nominatie, moet de voordracht bijdragen aan de doelen van het Deltaplan Veehouderij, onderscheidend en inspirerend zijn en bij voorkeur al in de praktijk gebracht zijn. Zie hier voor meer informatie.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer