Minder+dan+5+procent+afwijking+deelnemers+VoederWaarde%2Enl
Nieuws
© Archief

Minder dan 5 procent afwijking deelnemers VoederWaarde.nl

De mengvoerbedrijven die deelnemen aan VoederWaarde.nl hebben in 2020 weer voldaan aan de normen. Dat betekent dat alle ruim tienduizend monsters minder dan 5 procent afwijking hebben van de opgegeven waardes voor bijvoorbeeld het energie- en eiwitgehalte.

De mengvoerbedrijven die deelnemen aan voederwaarde.nl checken voortdurend alle grondstoffen en de eindproducten die ze voor de veehouders produceren. Het aantal monsters dat de mengvoerbedrijven moeten nemen, is gebaseerd op het aantal ton productie. Daarnaast analyseert het onafhankelijk auditbureau SQC van Schothorst Feed Research deze monsters steekproefsgewijze nog eens.

Bij deze controle zijn in 2020 ruim tienduizend monsters op voederwaarde gecheckt. SQC verzorgt daarnaast de jaarlijkse audit op de mengvoerbedrijven en controleert daarbij onder andere ook de gehanteerde werkwijze voor de berekening van de voederwaarde. De mengvoerbedrijven die deelnemen aan VoederWaarde.nl zijn de enige bedrijven die via een onafhankelijke controle kunnen aantonen dat de voederwaarde op papier overeenstemt met de werkelijke voederwaarde in het voer.

Vorig jaar trad Coöperatie De Valk Wekerom toe als nieuwe deelnemer aan VoederWaarde.nl. De overige deelnemende mengvoerbedrijven zijn ABZ Diervoeding, AgruniekRijnvallei, CAVV Zuid-Oost Salland, CLV De Samenwerking, Coppens diervoeding, Vitelia Voeders en Voergroep Zuid. Samen zijn deze mengvoerleveranciers goed voor 2,9 miljoen ton mengvoer per jaar. Naast de mengvoerbedrijven nemen de brancheorganisaties POV, NVP, NMV en LTO deel in VoederWaarde.nl.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Partners

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer