Vezels%3A+een+onbekende+succesfactor
Partner De Heus

Vezels: een onbekende succesfactor

De laatste jaren is er een toenemende aandacht voor de rol van vezels in relatie tot gezondheid bij vleesvarkens. Het is een onderwerp waar veel onderzoek naar wordt gedaan. De resultaten tonen het belang van voldoende vezels. Deze onderzoeken richten zich aanvankelijk vooral op de humane gezondheid. Het belang van vezels in de vleesvarkenshouderij is de laatste jaren in opmars.

Vezels zijn erg belangrijk omdat ze het immuunsysteem voeden en het darmslijmvlies gezond houden, zodat de juiste voedingsstoffen kunnen worden opgenomen.

Daarnaast zorgen vezels voor een juiste consistentie van de ontlasting. Dit proces speelt zich af in de dikke darm. Vezels zijn stoffen die in de dunne darm niet worden verteerd. Vezelrijke producten zijn granen, groenten en fruit en noten.

Vezels in varkensvoer

Het belang van voldoende vezels speelt ook nadrukkelijk in de vleesvarkenshouderij. Vezels zorgen voor een verbeterde mestconsistentie, gezondere dieren en minder uitval. Daarom heeft De Heus de laatste jaren fors geïnvesteerd in de fabrieken, om met onder andere walsen alle grondstoffen de juiste maalfijnheid mee te geven. Het is namelijk zo dat de gewenste deeltjesgrootte van ingrediënt tot ingrediënt verschilt. Op die manier is de gezondheid van de dikke darm te sturen.

Over De Heus

  De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de...

Lees verder »