Aanpak+Topigs+Norsvin+om+natuurlijke+robuustheid+te+verbeteren+loont
Partner
© Topigs Norsvin

Aanpak Topigs Norsvin om natuurlijke robuustheid te verbeteren loont

Onafhankelijk onderzoek laat zien dat de nakomelingen van de TN Tempo beter presteren dan de nakomelingen van twee toonaangevende eindberenlijnen van concurrenten op de Amerikaanse markt.

De TN Tempo heeft significant meer full value pigs (varkens die volledig tot waarde gebracht worden), een hoger overlevingspercentage en een hogere groei per dag dan beide groepen varkens van de concurrent. Deze verschillen in prestaties resulteren, vergeleken met de concurrerende lijnen, in een economisch voordeel van respectievelijk 6,14 euro en 1,11 euro per vleesvarken. Deze grootschalige wetenschappelijke proef is uitgevoerd door een grote geïntegreerde varkensvleesproducent in de Verenigde Staten. De varkens zijn bewust met PRRS besmet in het onderzoek.

© Topigs Norsvin

De resultaten van deze proef bevestigen het robuustheidsvoordeel van de TN Tempo, zoals eerder ook al werd aangetoond in een onafhankelijke proef in 2018 door dezelfde grote geïntegreerde varkensvleesproducent. Ook tonen de resultaten aan dat TN Tempo- nakomelingen een hoger economisch voordeel en hogere overleving hebben in vergelijking met een andere veelgebruikte eindberenlijn van een concurrent op de Amerikaanse markt.

TN Tempo overtreft opnieuw de concurrentie: hoogste economisch voordeel

Het succes van de TN Tempo in deze proeven toont de effectiviteit aan van de gebalanceerde fokkerij van Topigs Norsvin, met de nadruk op robuustheid. Deze aanpak leidt tot varkens met hoge prestaties, hoge karkaswaarde en een hoog overlevingspercentage, wat resulteert in directe en significante meerwaarde voor de producent. De focus van Topigs Norsvin op het fokken van varkens met een grotere robuustheid tegen ziekten, betekent een verminderde afhankelijkheid van antibiotica, minder arbeid, verbeterd dierenwelzijn en een duurzamere varkensvleesproductie.

Tabel: Resultaten van spenen tot afleveren van TN Tempo t.o.v. twee veelgebruikte eindberen op de Amerikaanse markt. De varkens zijn bewust met PRRS besmet in het onderzoek.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  85 %
Meer weer