Particuliere+opslag+varkensvlees+niet+langer+uitgesloten
Nieuws
© Archief Marcel Bekken

Particuliere opslag varkensvlees niet langer uitgesloten

De Europese Commissie overweegt over te gaan tot maatregelen voor particuliere opslag. Dat besluit kan vallen als reactie op de onrust op de varkensmarkt. EU-landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski sloot dat maandag tijdens een bijeenkomst met de pers niet uit.

'De situatie op de varkensmarkt was een tijdje erg goed. Nu zitten we in een ernstige crisis', aldus Wojciechowski. Een aantal lidstaten verwacht volgens hem tussenkomst van de Europese Commissie. Eerder al zegde Wojciechowski de ministers van landbouw toe de mogelijkheden van particuliere opslag te onderzoeken. 'Voor daar echter toe kan worden overgegaan, moeten de effecten van interventie helder zijn.'

De landbouwcommissaris benadrukte dat de varkenssector in Europa bijzonder heterogeen is. Zowel qua omvang van de bedrijven als qua structuur. Dat maakt het treffen van maatregelen complex, gaf Wojciechowski aan, maar hij sluit ze niet uit.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer