Vertrouwensloket+viert+feestje+online
Nieuws
© Varkens Archief

Vertrouwensloket viert feestje online

Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren is 20 jaar geleden opgestart. Dit jubileum grijpt het loket aan om te kijken naar hoe het staat met het welzijn van landbouwhuisdieren en dat van veehouders in Nederland. Het welzijn van de boer is immers nauw verbonden met zijn bedrijf, dieren en gezin.

Het 20-jarig bestaan wil het Vertrouwensloket niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom wordt op 5 november een online symposium georganiseerd. Dan wordt onder meer ingegaan op verminderde dierzorg. Wat zijn de dilemma’s en wat is toelaatbaar. Wat en hoe merk je dat het met een veehouder en zijn/haar gezin niet goed gaat. Tot welke hoogte durf je je als erfbetreder te bemoeien met de bedrijfsvoering van een veehouder. Welke hulp(middelen) zijn beschikbaar en waar liggen kansen? Vanuit wetenschappelijke kant worden die zaken belicht evenals vanuit de zijde van belangenbehartiging en economisch perspectief.

Wij Varkensland

Omdat het ondanks de zwaarte van de thematiek toch een feestje is, wordt online een theatervoorstelling opgevoerd. Het gaat om ‘Wij, Varkenland’ van Lucas de Man. Hij voert dat aansprekende theaterstuk al jarenlang met succes op nadat hij een maand lang op stage ging bij verschillende varkensboeren. De Man gaat in op de milieuregels, het verslechterende imago, de persoonlijke problematiek van een veehouder en de rol van de banken. Al die aspecten komen aan de orde in zijn indrukwekkende solovoorstelling.

Doelgroepen

Het online jubileumsymposium wordt georganiseerd voor erfbetreders, adviseurs, hulpverleners en voor politici, onderwijzend personeel en anderen die betrokken zijn bij de veehouderij of bij het ondersteunen van boerenbedrijven waar het niet goed gaat. Ofwel: iedereen die geïnteresseerd is in het thema dierenwelzijn en daaraan gerelateerd de sociaal-economische kant van het ondernemerschap wordt uitgenodigd. Het symposium waarvoor geïnteresseerden zich kunnen aanmelden, wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partijen zoals Rabobank, Abeos, Vion en CRV. Agrivaknet is inhoudelijk betrokken.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer