Kandidatenlijst+BoerBurgerBeweging+groeit
Nieuws
© BoerBurgerBeweging

Kandidatenlijst BoerBurgerBeweging groeit

BoerBurgerBeweging (BBB) heeft tijdens een videoconferentie met de achterban de eerste twaalf kandidaat-Kamerleden bekendgemaakt. Zij gaan in ieder geval strijden om een zetel in de Tweede Kamer tijdens de verkiezing op 17 maart 2021. De werving van meer kandidaten gaat door.

De algemene ledenvergadering van BBB zou eigenlijk exact een jaar voor de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezing worden gehouden. Door de coronamaatregelen moest die bijeenkomst uitgesteld worden.

Op 13 mei heeft het ledenoverleg online plaatsgevonden en zijn de eerste twaalf kandidaten van BBB bekendgemaakt. Van onder meer Caroline van der Plas en Jan Brok was de kandidaatstelling al bekend. Varkenshouder Erik Stegink uit Bathmen stelt zich ook beschikbaar, evenals ex-varkenshouder Wim Jaspers uit Someren en voerexpert Ad Merks uit Gouda.

De definitieve volgorde van de kandidatenlijst volgt nog. Wie de BBB-lijsttrekker wordt, zal ook door de leden worden bepaald. Het bestuur BoerBurgerBeweging presenteert het concept verkiezingsprogramma voor de zomer aan de leden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer