Kal+nieuwe+topman+Topigs+Norsvin
Nieuws
© Topigs Norsvin

Kal nieuwe topman Topigs Norsvin

Villaume Kal (49) is benoemd tot CEO van Topigs Norsvin. Hij volgt medio maart de in september 2019 vertrokken Martin Bijl op. Kal vormt samen met financieel topman Cor van Hertrooij en technisch directeur Hans Olijslagers de directie van Topigs Norsvin.

Voorheen was de Nederlander Villaume Kal CEO van NIZO, een van 's werelds toonaangevende bedrijven voor contractonderzoek op gebied van beter voedsel en gezondheid. Daarvoor was hij CEO van Rousselot, onderdeel van Darling Ingredients, en bekleedde hij verschillende managementfuncties bij Koninklijke DSM.
'We zijn erg blij met de benoeming van Villaume Kal. Hij heeft meer dan 25 jaar internationale ervaring in commercial en operational excellence, strategie en bedrijfsontwikkeling', meldt Mark Tijssen, voorzitter van de Raad van Commissarissen. 'Kal zijn kennis van de Chinese en Noord Amerikaanse markt is van grote waarde voor de verdere uitbouw van de Topigs Norsvin activiteiten in deze belangrijke regio’s.'
Villaume Kal kijkt uit naar de nieuwe uitdaging en voelt zich bevoorrecht om zijn bijdrage te leveren aan het succes van Topigs Norsvin. 'Het is een eer om CEO te worden van deze innovatieve wereldspeler in varkensgenetica. Het succesvol benutten van het volledige marktpotentieel en de innovatieve kracht van het bedrijf maakt deze positie zeer aantrekkelijk.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer