Verklein+de+speendip+en+start+vlotter+op
Nieuws Agrifirm

Verklein de speendip en start vlotter op

Een gezonde darmflora bij biggen begint al in de kraamstal. Dit is essentieel om problemen met Streptococcus suis, speendiarree of groeivertraging het hoofd te bieden. Maar hoe stimuleert u die gezonde darmflora al in dit stadium?

Zeugenmelk bevat naast eiwit, vet en  lactose ook complexe suikers die in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van darm en de opbouw van de darmflora van de pasgeboren big. Onderzoekers van onze dochteronderneming Nuscience, specialist in jongdiervoeding, onderzochten hoe de werking van deze essentiële complexe suikers konden worden nagebootst.

Kleinere speendip en vlotter opstarten

De oplossing kwam in de vorm van het START+ concept. START+ stimuleert de vroege ontwikkeling van de darm van de big op een natuurlijke manier. Biggenproeven in samenwerking met universiteiten toonden aan dat prestarters verrijkt met het START+ concept ondersteunen in:

  • een gezondere darmflora (meer melkzuur- en bifidobacteriën)
  • beter ontwikkelde darmvilli
  • een betere darmbarrièrefunctie
  • en een hogere productie van verteringsenzymen

Dit zorgt ervoor dat de darm van de biggen op het moment van spenen beter is ontwikkeld, waardoor biggen minder last hebben van de speendip en vlotter opstarten.

Goede resultaten in de praktijk

Nuscience-adviseurs zien bovendien in de stal een hogere dagelijkse groei, minder diarree, en minder antibioticabehandelingen bij biggen die in de kraamstal START+ kregen. Om te zorgen dat ook uw biggen kunnen profiteren van deze ontwikkeling, is START+ toegevoegd aan onze biggenproducten Babito, Babimel Lac/Cream/Wean en Babistar Flex.

Meer weten over darmgezondheid bij biggen?

Vraag uw Agrifirm-adviseur om meer informatie, neem contact op met onze Klantenservice of kijk op de website van Nuscience.

Over Agrifirm

Agrifirm is een coöperatie waarin meer dan 10.000 Nederlandse veehouders en telers hun krachten hebben gebundeld. In de 120 jaar van ons bestaan is het...

Lees verder »