Laat+je+niet+op+stang+jagen
Blog
©

Laat je niet op stang jagen

Premier Mark Rutte deed de uitspraak ‘laat je niet op stang jagen’ tijdens een bezoek aan de Aeres Hogeschool in Dronten. En hier heeft hij helemaal gelijk in. De publieke opinie wordt op dit moment voor een groot deel gevoed door de aanhang van de Partij voor de Dieren. Zij zijn erg sterk in het beïnvloeden van de media terwijl ze maar 4 van de 150 zetels hebben in de Tweede Kamer. Veruit het grootste deel van de Nederlandse bevolking heeft een positief beeld van de Nederlandse landbouw. We moeten ons daarom niet uit het veld laten slaan door de over het algemeen ongefundeerde uitspraken en meningen van deze groep mensen.

Als we van onszelf weten dat we op een goede manier en volgens de regels van de wet met onze dieren en de omgeving omgaan, hebben we niets te vrezen en niets te verbergen. Alle meningen en vooroordelen van mensen die een ander oordeel hebben, kunnen en moeten we een plaatsje geven. Maar bovenal moeten wij onszelf focussen op onze eigen onderneming.

Mark Rutte heeft natuurlijk talloze cursussen en ondersteuning van spindoctors gehad om de media te negeren of om die juist te benutten om zijn eigen mening uit te dragen. Voor ons als agrarisch ondernemer is het natuurlijk een heel ander verhaal. De media wordt juist het meeste beïnvloed door mensen die over het algemeen een andere gedachte dan wij hebben over de huidige varkenshouderij. Dit lezen we iedere dag in kranten en op sociale media of horen we constant op de radio. Ook schuiven ‘varkenshouderijcritici’ vrijwel iedere avond ergens aan tafel bij populaire praatprogramma’s op televisie.

Ik heb hier enkele adviezen voor: zorg dat je op je eigen bedrijf de dingen doet die voor de dieren en de regels de juiste zijn. Luister niet naar de idealisten die meningen hebben waar je niets mee kunt. Zorg er zelf voor dat je mensen in je sociale kring hebt die een positieve instelling hebben. Personen die je na een telefoontje of een avondje stappen een positieve impuls geven. Een boost waar je energie van krijgt om er weer tegenaan te gaan. Laat je niet op stang jagen. Succes.

Frank van den Berg
Trotse varkenshouder

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer