Vroege+mycoplasma%2Dbesmettingen%3A+ook+op+uw+bedrijf+mogelijk
Nieuws Zoetis

Vroege mycoplasma-besmettingen: ook op uw bedrijf mogelijk

Meer dan 10% van de biggen is al voor het spenen besmet met mycoplasma, dat toonden onderzoekers recent aan. Zij voerden op 52 bedrijven in verschillende Europese landen proeven uit bij 1555 biggen in een leeftijd van 17–21 dagen. Op 68% van de bedrijven werd minstens één dier positief getest en op één derde van de bedrijven was zelfs meer dan 10% van de biggen besmet met mycoplasma. Alle reden dus om zelf bewust te worden van de infectiedruk op uw bedrijf en de vroege mycoplasma-besmettingen eens goed te doorgronden.

Hoe je dat doe vertelt varkensdierenarts An Vanderzeypen, in het artikel 'Vroege mycoplasma-besmettingen: ook op uw bedrijf mogelijk'

Over Zoetis

  Bij Zoetis draait het om de diergezondheid. We maken ons sterk om varkenshouder en dierenarts te voorzien van hoogwaardige geneesmiddelen, vaccins en...

Lees verder »