Vier+Nederlandse+mengvoerbedrijven+in+top+20
Nieuws
©

Vier Nederlandse mengvoerbedrijven in top 20

Wereldwijd zijn er 102 fabrikanten van diervoeders die jaarlijks meer dan 1 miljoen ton voer produceren. De grootste producenten hebben hun basis in Azië en de Verenigde Staten. In de top 20 staan vier Nederlandse mengvoerbedrijven, meldt Feed International die de voerproductiecijfers verzamelde. Volgens deze inventarisatie groeide de wereldproductie van mengvoer in 2015 met 1,6 procent naar 884 miljoen ton. Daarvan wordt 337 miljoen ton geproduceerd door de 102 grootste bedrijven. Het grootste bedrijf is de CP Group uit Thailand met 27,65 miljoen ton. Op de tweede plaats volgt Cargill uit de Verenigde Staten met 19,5 miljoen ton.

Het eerste Nederlandse en Europese mengvoederbedrijf is ForFarmers met 9,1 miljoen ton. Dit bedrijf bekleedt op de mondiale lijst plek acht. Agrifirm staat op plaats elf met 7,056 miljoen ton. De veertiende plaats is voor De Heus met 5,95 miljoen ton, meteen daarna komt Nutreco met 5,9 miljoen ton. In de top 20 staan verder acht Chinese mengvoerbedrijven en verder in totaal vier bedrijven uit de VS, en een bedrijf uit Brazilië, Japan en Zuid-Korea.

Vanuit Europa staat de Deense DLG Group op plaats 23 met 4,5 miljoen ton en het Duitse Agravis Raifeisen op plaats 25 met 4,06 miljoen ton.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer