Gewichtssprong+biggen
Bedrijf in Beeld
©

Gewichtssprong biggen

De geboortegewichten zijn op het bedrijf van Willem Nabuurs met 250 gram gestegen.

De geboortegewichten hebben op het bedrijf van Willem Nabuurs een sprong omhoog gemaakt. Van 1200 gram is het gemiddelde geboortegewicht gestegen naar 1450 gram. Die forse verbetering heeft alles te maken met de aanpassing van het drachtschema en de overschakeling op schoon (Premium) drachtvoer. Vooral de eerste vier weken van de dracht is het schema verhoogd. Het ging met 0,4 kilo per dag omhoog. Ook midden dracht en eind dracht is er een klein plusje. Gevolg is veel uniformere, zwaardere en vitalere biggen. De uitval is gedaald van 12 naar 11,5 procent, terwijl het levend geboren steeg van 14,8 naar 15.

Lees hier het verdiepend artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Koos Groenewold

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer